3 skarpe til online networking

1) Målret din netværksresearch - hvem er det, du søger?
Jo mere specifik din søgning er, jo større chance for at ramme plet. Kontakt kun de kontakter, som du rent faktisk har noget relevant at tilbyde. Linkedins søgeværktøj fungerer rigtig godt, når du ved, hvad du leder efter. Start med at definere brancheområde og dernæst hvilken stillingsbetegnelse vedkommende har. Når du herefter laver din søgning, så prioriter de personer, hvor I har fælles Linkedinkontakter, som kan bruges til at starte dialogen.

2)Personliggør din henvendelse - what´s in it for him/her? 
Aldrig start med en standardbesked, som ikke er skræddersyet din, jf. pkt. 1, udvalgte kontakt. Ingen gider at bruge tid på en besked, som ikke fanger deres interesse og med det samme synliggør, hvorfor det kan betale sig at svare tilbage og etablere kontakt. Det stærkeste argument er, at man har en fælles kontakt, som man kan bruge som indledning. 
Fx: "Ifølge min tidligere kollega Janne Lyngby har du også interesse i medico-branchen, i den forbindelse har jeg god mulighed for at dele erfaringer og kontakter med dig. Sig til, hvis jeg må give dig et kald i morgen eller byde på en kop kaffe."

3) Strukturér dine netværksforpligtelser - hvad har du lovet at følge op på?
Hvis det værste er at modtage en standard-spam-agtig henvendelse, så er det næstværste at blive lovet noget konkret af en netværkskollega, som så glemmer alt om det og aldrig vender tilbage. Men hey, kan vi ikke alle kalde os skyldige i dette på et eller andet tidspunkt? Når man netværker aktivt kan det derfor være et rigtig godt redskab at strukturere sine forpligtelser i netværksregi. Trello kan være et godt (og gratis) værktøj til at skabe overblik i dine to do's netværksopgaver. Det er i øvrigt supertilfredsstillende, når man kan trække en opgave fra to-do-kategorien over i done-kategorien - og mon ikke du også får mere retur fra dit netværk, når du selv bliver bedre til at leve op til det, du siger, du kan hjælpe med. 

Seneste nyheder og artikler

18.11.2022

3 grunde til IKKE at netværke

Netværk kan få armene over hovedet. Det kan give dig og din virksomhed enorm stor værdi. Men det kan også være spild af tid... Eller hvad?

07.10.2022

Eksportnetværket, Export:1, er nu i luften efter en super kickoff

20+ virksomheder var i går samlet hos LITE A/S i Nørresundby, hvor vi i samarbejde med BusinessAalborg kunne byde velkommen til nordjyllands nye eksportnetværk.

30.09.2022

Aviatec ApS og DHT Group A/S: "Vi skal da mødes"

Hvordan skaber man værdi efter at have deltaget på et netværksmøde? Dét er koden, der skal knækkes, når man netværker. Læs i denne artikel, hvordan to af vores gode B2B-medlemmer bruger hinanden og har taget action efter en god snak på et netværksmøde.

Interesseret i at komme med som gæst eller høre om dine muligheder?

Der kræves PREMIUM eller PREMIUM+ medlemskab for at få adgang til denne funktion.

Kom som gæst

Skriv dine oplysninger herunder og vi kontakter dig.