Faciliteret networking INTERNT i organisationen

Netværk er vigtigt, og efterhånden bliver det også prioriteret højt af de fleste virksomheder. Men de fleste netværker kun eksternt med eksempelvis kunder, samarbejdspartnere, netværkskollegaer, leverandører, sparringspartnere etc. De glemmer deres eget bagland; deres egne kollegaer på kryds og tværs i organisationen.

I denne artikel sætter vi spotlight på nogle af fordelene ved intern networking samt mulige måder at integrere det på.

Fordele ved intern networking:

1) Skab stærkere relationer blandt kollegaer på tværs af organisationen
Ved at prioritere relationsskabende netværksaktiviteter i din organisation, styrker du både sammenhold og fællesskabet blandt dine kollegaer. Dette er særligt vigtigt, når man har flere afdelinger i virksomheden - nogle måske endda på forskellige lokationer. Desuden er behovet kun blevet større efter, at mange medarbejdere sidder på hjemmekontor og ikke har mulighed for at mødes med deres kollegaer. Derfor er det en stor fordel, at networking også fungerer supergodt virtuelt, når det gribes an på den rette måde.

2) Styrk erfaring- og vidensdeling i hele organisationen
Præcis som de sociale relationer skal vedligeholdes, er behovet for faglig sparring og vidensdeling i en organisation mindst lige så vigtig. Der går mange værdifulde informationer og erfaringer tabt, når muligheden for at dele denne viden med kollegaer ikke synliggøres fra ledelsens side. Det kan gøres på den traditionelle måde med en decideret vidensbank, hvor medarbejdere uploader informationer; som i et CRM-system. Men når dagligdagen går stærkt, hvor mange får det så gjort hver gang? Forestil dig i stedet, at ledelsen lagde op til, at denne deling af viden og værdifuld erfaring deles med kollegaer i et helt nyt format. Fx med workshops, hvor medarbejdere sættes sammen i små grupper med det formål at dele erfaringer fra et bestemt projekt på baggrund af simple og dialogskabende spørgsmål. Efter 15 minutter sammensættes grupperne på ny, og du får nu projektet beskrevet med helt andre briller. Dét batter noget, dét skaber udvikling og vækst, dét giver medarbejderne indflydelse og en følelse af at, deres arbejde og erfaringer bliver hørt, anerkendt og værdsat. For ikke at tale om, hvad det betyder for jeres bundlinje....

3) Styrk bundlinjen og medarbejdermotivationen på samme tid
Bundlinjen vil vi nemlig gerne styrke. Men vi skal have medarbejderne med, ellers nytter det ikke noget. Den gode nyhed er, at det hele hænger sammen, og løsningen kan være ganske simpel. Ved at facilitere interne netværksaktiviteter på tværs af organisationens medarbejdere, øger vi, som allerede nævnt, fællesskab og sammenhold. Dét skaber energi og motivation. Hvilket fører til øget effektivitet, øget arbejdsglæde, mindre sygefravær, styrkelse af intern kommunikation, opsamling af erfaringer og indflydelse til medarbejderne. Lægger du alle disse effekter sammen, er det meget usandsynligt, at det ikke ses tydeligt på bundlinjen. Når medarbejderne har det godt sammen, kender retningen på virksomhedens strategi/plan og samtidig er topmotiveret, så har du altså ramt bull's eye i forhold til virksomhedens succes - økonomisk OG menneskeligt.

Metoder og værktøjer til integrering af intern networking:
1) Fredagsbar krydret med teambuilding- og tillidsøvelser
2) Supplér eksisterende møder med fx gruppedebat og korte workshops - styret og med tydeligt formål
3) Faciliteret networking ved kaffeautomaten og i frokostpausen - nævn din morgenmad, når du står ved kaffeautomation. Fortæl "2 sandheder og 1 løgn" til din kollega i frokostpausen. Osv, disse aktiviteter kan nudges på et utal af måder.
4) Dagsture med fokus på styrkelse af relationer i alverdens formater; kursus, workshops, teambuilding, rejser etc.
5) Den vigtigste... Faciliteret networking med eksempelvis AndersenB2B; speeddating blandt kollegaer i networking-regi. Gruppesammensætning, energizers, samtalekort og program laves ud fra ledelsens ønsker og virksomhedens behov samt udfordringer/problemstillinger.*

*Skal vi ikke aftale, at du ringer til Sanne Kjeldsteen på 21385888 (eller sender en mail til sak@andersenb2b.com), hvis du synes, dette lyder interessant. Vi kan garantere, at formatet virker, og at I ikke vil fortryde en investering i jeres organisations evne til at NETVÆRKE.

Seneste nyheder og artikler

18.11.2022

3 grunde til IKKE at netværke

Netværk kan få armene over hovedet. Det kan give dig og din virksomhed enorm stor værdi. Men det kan også være spild af tid... Eller hvad?

07.10.2022

Eksportnetværket, Export:1, er nu i luften efter en super kickoff

20+ virksomheder var i går samlet hos LITE A/S i Nørresundby, hvor vi i samarbejde med BusinessAalborg kunne byde velkommen til nordjyllands nye eksportnetværk.

30.09.2022

Aviatec ApS og DHT Group A/S: "Vi skal da mødes"

Hvordan skaber man værdi efter at have deltaget på et netværksmøde? Dét er koden, der skal knækkes, når man netværker. Læs i denne artikel, hvordan to af vores gode B2B-medlemmer bruger hinanden og har taget action efter en god snak på et netværksmøde.

Interesseret i at komme med som gæst eller høre om dine muligheder?

Der kræves PREMIUM eller PREMIUM+ medlemskab for at få adgang til denne funktion.

Kom som gæst

Skriv dine oplysninger herunder og vi kontakter dig.