SEO: Gør hjemmesiden attraktiv for søgemaskiner - og mennesker

Af Anders Secher, tekstforfatter og indehaver af Secher Communication

Søgemaskineoptimering handler om at styrke hjemmesiders synlighed i søgemaskinernes søgeresultater. Det gør man bl.a. ved at sikre, at hjemmesidens indhold er af høj kvalitet og relevant for målgruppen.
Selv med en lille SEO-indsats kan resultatet være flere besøgende på hjemmesiden og i sidste ende flere kunder og øget salg. Og en del af arbejdet kan du selv klare.

1. Gør hjemmesiden mere indbydende
Hjemmesiden skal præsentere din virksomhed bedst muligt - ligesom når kunderne kommer fysisk på besøg. Er hjemmesideteksterne uoverskuelige eller har stavefejl, er det bevist, at det kan skræmme besøgende væk.
Gør hjemmesideteksterne læsevenlige ved at bruge overskrifter og underoverskrifter, korte afsnit og korte sætninger. Tjek fx dine teksters læsevenlighed med Hemingway App. Få desuden læst korrektur. Og krydr det hele med billeder, grafikker eller videoer.

2. Søgemaskiner elsker godt indhold
Hjemmesider med godt indhold, der er relevant for målgruppen, belønnes med bedre placeringer i søgeresultater. Det giver typisk også flere besøgende på hjemmesiden.
Én af de bedste måder til at lave godt indhold er en blog - og ikke én om jeres fantastiske tilbud og priser. En god blog omhandler derimod brugen af jeres løsninger, guides, casehistorier, kommende produktlanceringer, brancheindsigt og andet spændende og relevant viden.
Skal bloggen tiltrække flere potentielle kunder, kan en søgeordsanalyse give indsigt i målgruppens mange daglige søgninger. På baggrund af den analyse kan man så målrette blogindlæggene til disse søgninger.

3. Sæt fart på hjemmesiden
SEO har også et teknisk aspekt. Søgemaskiner foretrækker eksempelvis hjemmesider, der er hurtige at indlæse. Du bør derfor reducere størrelsen på billeder på hjemmesiden frem for at bruge den originale størrelse. TinyPNG er et godt værktøj til den opgave. Jo mindre billederne er, jo mindre bliver filstørrelsen typisk også. Og det gør, at hjemmesiden indlæses hurtigere.

4. Vis vej med interne links
Interne links er de links i hjemmesideteksterne, der fører dig hen til andre undersider på hjemmesiden. De er lidt som vejvisere, der hjælper dig på vej i trafikken.
Med interne links hjælper du søgemaskiner til at forstå hjemmesidens indhold og struktur - og dermed matche den bedre til brugernes søgninger. Interne links i hjemmesideteksterne er samtidig en hjælp for besøgende, da de viser vej til andre relevante sider. På den måde bliver de besøgende længere på hjemmesiden, hvilket er et positivt signal for søgemaskinerne.

5. Bonustip til B2B-webshops
Har din virksomhed en webshop med kategorisider, er såkaldte kategoritekster vigtige ift. SEO (ofte vigtigere end produkttekster). Mange webshops får nemlig flere besøgende fra søgemaskiner pga. gode kategoritekster - ikke på grund af deres produkttekster.

En lille indsats er bedre end ingen indsats

Alle virksomheder bør arbejde med SEO. Der er trods alt flere milliarder søgninger dagligt i Google. Og mange beslutningstagere i B2B-virksomheder laver faktisk søgninger, der er relevante i forhold til din virksomheds løsninger.
Ønsker du endnu større udbytte af SEO, er det en god idé at få lavet en søgeordsanalyse. Så kan din virksomheds hjemmeside og tekster nemlig optimeres ift. de relevante søgninger, som jeres målgruppe foretager hver eneste dag.

Seneste nyheder og artikler

09.02.2024

"If the rules are stupid - be an anarchist"

Hos den eksplosivt voksende energivirksomhed, Eurowind Energy A/S i Hobro, prioriterer man at bibeholde den flade organisationsstruktur, hvor alle har noget at skulle have sagt. Også hvis det udfordrer de etablerede "regler" og processer.

22.01.2024

AndersenB2B:EAFC i Sydøstasien for 19. år i træk

Ejerleder- og direktørgruppen EAFC gennemførte sin 19. ”Networking and Market Discovery Tour” i januar, og denne gang var Kuala Lumpur i Malaysia målet.

10.01.2024

“Vi er teknologisk foran i Norden”

Og det skal vi da lige komme i tanke om, at TRECO i hvert fald er. Vi fik et meget overbevisende indblik i virksomhedens innovationsrejse ift bl.a. deres banebrydende Solitaire Robot til postsektoren.

Interesseret i at komme med som gæst eller høre om dine muligheder?

Der kræves PREMIUM eller PREMIUM+ medlemskab for at få adgang til denne funktion.

Kom som gæst

Skriv dine oplysninger herunder og vi kontakter dig.