Øvelse: Skab overblik

Af Nadia Taalab, indehaver af virksomheden Figuras

Jeg har min base i Hirtshals, men jeg kommer vidt omkring. I mit arbejde som strategisk økonomikonsulent hjælper jeg blandt andet virksomheder til at få bedre overblik over funktioner, forretningsgange og processer.

Jeg deler gerne ud af min værktøjskasse. Nedenfor får du en øvelse til at skabe overblik, som du kan prøve af i din virksomhed sammen med dine kollegaer.

SKAB OVERBLIK
1) Del din virksomhed op i afdelinger/funktioner på et stykke papir (fx IT, salg, økonomi etc.). Mindre virksomheder har typisk én person med flere funktioner, så derfor er det vigtigt at tænke funktion i stedet for person, der varetager opgaven.

2) Skriv dernæst opgaver på post-its (fx bogføring, markedsføring, salg, medarbejder-samtaler, indkøb osv.).

3) Fordel nu opgaverne i de forskellige afdelinger/funktioner. Gennemgå dem derefter enkeltvis og vurdér, om de er placeret i den korrekte "kasse". Ved at bruge post-its, er det nemmere at flytte opgaverne rundt.

På billedet er et eksempel som jeg har hjulpet en virksomhed med for at skabe overblik. Vi afholdte en workshop med ledelsen og 10 medarbejdere, og så var de i gang. De havde umiddelbart 3 kasser at fylde i. De resterende opgaver de havde i tankerne, men ikke var i gang med, satte vi i en 4. kasse uden at navngive den. Den kigger vi på når vi har overblik over de 3 første.

Virksomheden har nu et konkret værktøj, som de arbejder videre med. De fik dannet sig et billede af alt det, der sker i deres virksomhed, og kan løbende tilpasse det og gøre det endnu mere skarpt.

Når I har overblikket, er det langt nemmere at forholde sig til opgaverne. Når det hele er mudret sammen i én stor klump, er det ganske enkelt for uoverskueligt.

Seneste nyheder og artikler

09.02.2024

"If the rules are stupid - be an anarchist"

Hos den eksplosivt voksende energivirksomhed, Eurowind Energy A/S i Hobro, prioriterer man at bibeholde den flade organisationsstruktur, hvor alle har noget at skulle have sagt. Også hvis det udfordrer de etablerede "regler" og processer.

22.01.2024

AndersenB2B:EAFC i Sydøstasien for 19. år i træk

Ejerleder- og direktørgruppen EAFC gennemførte sin 19. ”Networking and Market Discovery Tour” i januar, og denne gang var Kuala Lumpur i Malaysia målet.

10.01.2024

“Vi er teknologisk foran i Norden”

Og det skal vi da lige komme i tanke om, at TRECO i hvert fald er. Vi fik et meget overbevisende indblik i virksomhedens innovationsrejse ift bl.a. deres banebrydende Solitaire Robot til postsektoren.

Interesseret i at komme med som gæst eller høre om dine muligheder?

Der kræves PREMIUM eller PREMIUM+ medlemskab for at få adgang til denne funktion.

Kom som gæst

Skriv dine oplysninger herunder og vi kontakter dig.