Øvelse: Skab overblik

Af Nadia Taalab, indehaver af virksomheden Figuras

Jeg har min base i Hirtshals, men jeg kommer vidt omkring. I mit arbejde som strategisk økonomikonsulent hjælper jeg blandt andet virksomheder til at få bedre overblik over funktioner, forretningsgange og processer.

Jeg deler gerne ud af min værktøjskasse. Nedenfor får du en øvelse til at skabe overblik, som du kan prøve af i din virksomhed sammen med dine kollegaer.

SKAB OVERBLIK
1) Del din virksomhed op i afdelinger/funktioner på et stykke papir (fx IT, salg, økonomi etc.). Mindre virksomheder har typisk én person med flere funktioner, så derfor er det vigtigt at tænke funktion i stedet for person, der varetager opgaven.

2) Skriv dernæst opgaver på post-its (fx bogføring, markedsføring, salg, medarbejder-samtaler, indkøb osv.).

3) Fordel nu opgaverne i de forskellige afdelinger/funktioner. Gennemgå dem derefter enkeltvis og vurdér, om de er placeret i den korrekte "kasse". Ved at bruge post-its, er det nemmere at flytte opgaverne rundt.

På billedet er et eksempel som jeg har hjulpet en virksomhed med for at skabe overblik. Vi afholdte en workshop med ledelsen og 10 medarbejdere, og så var de i gang. De havde umiddelbart 3 kasser at fylde i. De resterende opgaver de havde i tankerne, men ikke var i gang med, satte vi i en 4. kasse uden at navngive den. Den kigger vi på når vi har overblik over de 3 første.

Virksomheden har nu et konkret værktøj, som de arbejder videre med. De fik dannet sig et billede af alt det, der sker i deres virksomhed, og kan løbende tilpasse det og gøre det endnu mere skarpt.

Når I har overblikket, er det langt nemmere at forholde sig til opgaverne. Når det hele er mudret sammen i én stor klump, er det ganske enkelt for uoverskueligt.

Seneste nyheder og artikler

18.11.2022

3 grunde til IKKE at netværke

Netværk kan få armene over hovedet. Det kan give dig og din virksomhed enorm stor værdi. Men det kan også være spild af tid... Eller hvad?

07.10.2022

Eksportnetværket, Export:1, er nu i luften efter en super kickoff

20+ virksomheder var i går samlet hos LITE A/S i Nørresundby, hvor vi i samarbejde med BusinessAalborg kunne byde velkommen til nordjyllands nye eksportnetværk.

30.09.2022

Aviatec ApS og DHT Group A/S: "Vi skal da mødes"

Hvordan skaber man værdi efter at have deltaget på et netværksmøde? Dét er koden, der skal knækkes, når man netværker. Læs i denne artikel, hvordan to af vores gode B2B-medlemmer bruger hinanden og har taget action efter en god snak på et netværksmøde.

Interesseret i at komme med som gæst eller høre om dine muligheder?

Der kræves PREMIUM eller PREMIUM+ medlemskab for at få adgang til denne funktion.

Kom som gæst

Skriv dine oplysninger herunder og vi kontakter dig.