Vores 5 bedste råd til at blive en succesfuld networker

Med det store udbud af netværksarrangementer man efterhånden finder, kan man hurtigt bruge al sin tid på at deltage i events og på at networke. Men mange oplever, at de ikke får så stort output, som forventet, fordi der ofte ikke er prioriteret tid til at snakke med de "rigtige" og på at følge op.

Ved at følge denne mini-guide har du meget større chance for at ramme plet og skabe resultater på baggrund af din deltagelse i netværksgrupper og arrangementer.

1) Forbered dig

Som regel har du mulighed for at få en deltagerliste på forhånd - BRUG DEN. Du har meget større chance for at få udbytte af din deltagelse, hvis du sætter dig ind i, hvem du kunne tænke dig at møde - og hvorfor. Notér gerne et par stikord, så du kan huske, hvorfor den enkelte er vigtig.

2) Engager dig - notér på visitkort

Lad vær med at deltage i et event, hvis du bare gerne vil have en pause væk fra kontoret. Du spilder både din egen og andres tid. Hvis du deltager, så engager dig. Vis interesse, LYT og skriv fx en kort note på de visitkort, du modtager, så du kan huske, hvad I talte om.

3) Åben dit eget netværk - giv først

Det er svært at FÅ noget uden at GIVE noget. Lyt derfor til din netværkskontakt og spørg ind til vedkommendes behov og udfordringer. Sandsynligvis har du én i dit netværk, som kan bruges. Forvent ikke at få noget igen, men bliv positivt overrasket, når det sker. For det gør det.

4) Følg op

Hvis du lover at åbne døren hos en bekendt, så gør det. Hvis du lover at sende en mail eller invitere på en kop kaffe, så gør det. Det er sjældent, at du høster konkret udbytte ved første møde (især ikke når man ofte taler med mange til samme event). BOLDEN er hos dig, og den tid du bruger på opfølgning er en vigtig investering.

5) Følg op igen

Tid mangler vi alle sammen. Det er derfor mere reglen end undtagelsen, at man "lige kom fra det igen". Derfor må du ikke give op efter én opfølgningsmail. Ring til vedkommende, og vis oprigtig interesse. Du skal selvfølgelig ikke blive ved for evigt, men det er vigtigt at følge henvendelsen til dørs og bruge den TID, det tager.

Hvis du kunne tænke dig at deltage som gæst til et af vores kommende netværksarrangementer, som altid inkluderer faciliteret matchmaking på tomandshånd, er du velkommen til at kontakte Sanne Kjeldsteen på sak@andersenconsult.com - vi glæder os til at have dig med.

Seneste nyheder og artikler

24.09.2020

Gode netværksråd fra medlemmerne

Find dit formål, skab alliancer og investér tid i opfølgning er nogle af nøgleordene for en succesfuld netværker.

11.09.2020

Hvad er FACILETERET NETWORKING, og hvordan virker det?

Et af nøgleordene hos AndersenB2B er "faciliteret networking" som i vores øjne betyder, at du har en facilitator, som sikrer, at betingelserne for at skabe nye relationer bliver opfyldt. Vi gør os derfor umage med at tilbyde netværksmøder, hvor du...

05.09.2020

7 tips til effektiv opfølgning

Opfølgning er et af dine vigtigste redskaber i netværkssammenhænge, og bør aldrig nedprioriteres. Find ny inspiration på listen her.

Interesseret i at komme med som gæst eller høre om dine muligheder?

Der kræves PREMIUM eller BUSINESS+ medlemskab for at få adgang til denne funktion.