Sådan forbereder du dig inden et netværksmøde

1) Lav research på deltagere og evt. værtsvirksomhed. Hvad kunne være interessant at tale med dem om; har I fælles interesser, branchekendskab eller anden viden, der kunne have værdi den anden vej.

2) Undersøg, om du har fælles Linkedin-kontakter med de andre deltagere. Det er den perfekte indgangsvinkel til en god snak med en, du ikke kender så godt. Altså hvis den fælles kontakt vel at mærke er en positiv relation.

3) Overvej, hvad dit formål med mødet er. Deltager du for at blive klogere på emnet, som mødet handler om? Deltager du for at få inspiration til dit arbejde eller liv generelt? Deltager du for at få nye netværkskontakter? Hvis du er bevidst om, hvorfor du deltager, er der større chance for, at mødet bliver en succes for dig.

4) Er dit formål at få nye kontakter efter mødet, så bør du være opmærksomhed på kvalitet fremfor kvantitet. Uanset hvordan vi vender, drejer og pudser brillerne, så er det bare ikke alle mennesker, vi har kemi med. Og det er ikke alle mennesker, vi har lyst til at samarbejde med. Så du må gerne være kritisk, når du netværker, så du sikrer at bruge din tid rigtigt.

5) Reservér tid til opfølgning allerede inden mødet. Vi ved det godt. Opfølgning er et must. Men wow hvor bliver der misset mange mål, fordi man ikke får prioriteret opfølgning nok. Derfor en kærlig opfordring til på forhånd at reservere tid i din kalender til opfølgning. Gerne dagen efter mødet.

6) Expect to have fun. For ved du, hvad der heller ikke virker? Det gør en stresset, anstrengt netværksdeltager, som er så fokuseret på at sige og gøre det rigtige, ikke. Det fungerer ikke særlig godt, når fx en gæst er tydeligt presset fra chefen, som forventer, at nu kommer du dæleme hjem fra det møde der med noget forretning, ik! Du bruger jo arbejdstid på det. Det er så ærgerlig en start på noget, der kan være så sjovt og effektivt, når man nyder det og hygger sig med det. I øvrigt skal man aldrig forvente at komme hjem med noget. Det er supergodt, når det sker. Men ofte så tager netværk tid. Lang tid. Derfor skal det være sjovt undervejs. Hyg dig og husk, at den største succes er, hvis du giver de andre deltagere en god mavefornemmelse ift dig og virksomheden. Så har du gjort det helt rigtige.

Seneste nyheder og artikler

09.02.2024

"If the rules are stupid - be an anarchist"

Hos den eksplosivt voksende energivirksomhed, Eurowind Energy A/S i Hobro, prioriterer man at bibeholde den flade organisationsstruktur, hvor alle har noget at skulle have sagt. Også hvis det udfordrer de etablerede "regler" og processer.

22.01.2024

AndersenB2B:EAFC i Sydøstasien for 19. år i træk

Ejerleder- og direktørgruppen EAFC gennemførte sin 19. ”Networking and Market Discovery Tour” i januar, og denne gang var Kuala Lumpur i Malaysia målet.

10.01.2024

“Vi er teknologisk foran i Norden”

Og det skal vi da lige komme i tanke om, at TRECO i hvert fald er. Vi fik et meget overbevisende indblik i virksomhedens innovationsrejse ift bl.a. deres banebrydende Solitaire Robot til postsektoren.

Interesseret i at komme med som gæst eller høre om dine muligheder?

Der kræves PREMIUM eller PREMIUM+ medlemskab for at få adgang til denne funktion.

Kom som gæst

Skriv dine oplysninger herunder og vi kontakter dig.